ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ,

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2011

  Δεν βγήκαμε από την εποχή του λίθου γιατί τελειώσαν οι Πέτρες ούτε από την εποχή του ατμού επειδή τέλειωσε ο ατμός πρέπει να κάνουμε ενεργειακή επανάσταση αν θέλουμε να ζήσουμε σένα βιώσιμο πλανήτη.διαβαστε τα παρακατο που βρηκα απο σπασματιικα στο enternet ..  
Στο τέλος του αιώνα, η άμετρη κατανάλωση θα έχει εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος των φυσικών πόρων της Γης. Δεν υπάρχει καιρός για θρήνους. Μας απομένουν το πολύ δέκα χρόνια για να αναστρέψουμε αυτήν την πορεία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τον αλόγιστο τρόπο που εκμεταλλευόμαστε τα δώρα της Γης και να αλλάξουμε τρόπο ζωής.
      Μέσα σε 200.000 χρόνια ο άνθρωπος κατέστρεψε την εύθραυστη ισορροπία με την οποία η Γη ζούσε επί 4 δισεκατομμύρια χρόνια. Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η εξάντληση των φυσικών πόρων, ο αφανισμός των ειδών δείχνουν ότι ο άνθρωπος θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του.
Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Ημέρα Γιορτής και Μνήμης για το Περιβάλλον
από τα Ηνωμένα Έθνη. Κάθε χρόνο υπάρχει ένα διαφορετικό θέμα, ώστε να θίγεται ένα φλέγον ζήτημα. Ο
φετινός εορτασμός έχει ως θέμα «Δάση: Η Φύση στην Υπηρεσία μας».
Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού έχουν διοργανωθεί ποικίλες
δραστηριότητες από διάφορους φορείς και οργανισμούς για όλες τις
προτιμήσεις. Η ημέρα περιβάλλοντος είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να
ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σχετικά με το περιβάλλον που ζούνε μέσα
από μια σειρά δραστηριοτήτων.

2 σχόλια:

  1. mpourdes... auto einai propaganda! episis o planitis pagwnei alla esy tin patas! an h uper8ermansi yparxei ofeiletai 10% ston an8rwpo kai gia ta prasina daneia twn trapezwn!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. den sinfono, esto oti exis dikio den einai mono i yperthemansi einai i molynsi kai alloi tosi paragontais pou den mporis na arnithis kathos blepoume ta apotelesmata kathe mera episis propaganda giati?? ta kitasmata den einai aneksantlita preph na strafoume stis ananeosimes phges energias opou den exoun ripous kai einai kai pio oikonomikes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή